What's cooking

What's Cooking: Tbilisi food guide

What's Cooking: Tbilisi food guide

Tbilisidə hər şey ürəyə yatır - şəhərin köhnə küçələri, taxta rəngarəng balkonlar, çox uzun sərv ağacları və gözəl dağlar. Amma Tbilisidə ən cazibədar olan qeyri-adi orijinal restoranlar və kafelərdir.
What's Cooking: Tomat şorbası

What's Cooking: Tomat şorbası

İlin soyuq mövsümündə tez-tez isti və ətirli bir şorba istəyirik. Xəyalımız bizi isinmək üçün dərhal sümüklü bulyonda bişirilmiş yağlı şorba düşüncələrinə aparır. Əlbəttə, biz piti və küftəni çox sevirik, bəs qış şorbalarının vegetarian versiyası necə? Mənim üçün bu - parmesan və qızardılmış çörək tikələri ilə tomat şorbasıdır.
What's Cooking: Balqabaq şorbası

What's Cooking: Balqabaq şorbası

İlk vaxtlar balaca balqabaqları sırf dekorativ funksiya məqsədilə alırdım. Sonra bir fermer balqabaqdan nə bişirmək olar, hansı növü daha şirindir, hansı biri adi qızartma, hansı isə piroq üçün olduğu barədə danışdı. Balqabağa qarşı qəti qərəzimi bildirdikdə, o mənə şorba, krem-şorbası bişirməyi məsləhət gördü. Balqabağa qarşı münasibətimin bir dəfəlik dəyişəcəyinə söz verdi.