What's cooking

WHAT'S COOKING: YÜNGÜL BAHAR SALATLARI

WHAT'S COOKING: YÜNGÜL BAHAR SALATLARI

Bahar gəldiyindən hər kəs yüngül qida və sadə reseptlər istəyir. Salatlardan daha yaxşı və dadlı nə ola bilər? Bu dəfə sizə 3 salatdan ibarət internasional bir buket təklif edirəm. Qozlu Gürcü salatından başlayaq, İtalyan panzanella salatı ilə davam edək və amerikan favoritim olan Chicken Salad ilə bitirək.
WHAT'S COOKING: QARAGİLƏLİ MUFFİN

WHAT'S COOKING: QARAGİLƏLİ MUFFİN

Bahar və ya yay şirniyyatı istədiyim, lakin giləmeyvənin olmadığı zaman, mən nə edirəm? Mən qaragiləli Muffin bişirirəm. Əlbəttə ki, yaxşı olardı ki, təzə giləmeyvə olsun, amma yoxdursa - məyus olmayın. Dondurulmuşları var, onları isə tam yetişən dövrdə toplayırlar və konservləşdirirlər.
WHAT'S COOKING: RAMEN

WHAT'S COOKING: RAMEN

Şorbalar aləmində borş, şi, düşbərə və pitiyə olan sevgimə baxmayaraq mənim üçün yenə də asiya şorbaları daha çox üstünlük təşkil edir. Bilmirəm niyə, amma ağız tamımla bacarmıram.
WHAT'S COOKING: Ençiladas

WHAT'S COOKING: Ençiladas

Meksika mətbəxi tələbəlik illərimdə mənim üçün favoritlər sırasında idi. Mən bu mətbəxi böyük yığıncaqlar üçün ideal hesab edirəm, çox rəngarəngdir və inanılmaz dadlıdır. Naços ilə quakamoledən ləzzətli nə ola bilər? Bəs toyuqlu və təzə salsa ilə olan tortilla necə?
WHAT'S COOKING: SUPERFUDLAR

WHAT'S COOKING: SUPERFUDLAR

Son bir neçə ildir superfudlar haqqında çox eşidirik. Bu barədə çoxlu məqalələr yazılır, verilişlər verilir, blogerlər hər yerdə öz reseptlərini təqdim edirlər. Bəs superfudlar nədir?
WHAT'S COOKING: Berlində nəyi, harada dadıb və içmək olar?

WHAT'S COOKING: Berlində nəyi, harada dadıb və içmək olar?

Mənim üçün Berlin "Urban" sözü ilə assosiasiya yaradır və etiraf edirəm ki, şəhəri sonuna qədər kəşf edə bilmədim. Birincisi qeyd etmək istərdim ki, mənə görə paytaxtda Almaniyadan əsər əlamət yoxdur - evlərin və binaların divarları Sovet İttifaqının kölgəsi altında qalıb, mən isə qərar verə bilmədim: bu mənim xoşuma gəlir, ya yox. Lakin məsələnin qastronom hissəsi barədə danışsaq - şəhəri açıq-aydın şəkildə qastronomiya mərkəzi hesab etmək olar. Burada Türklər tərəfindən hazırlanmış əsl və inanılmaz ləzzətli "Dönər", qonşuluqda isə ağlasığmaz "Ramen" - Yaponların əriştəli yağlı şorbasını dadmaq mümkündür.
WHAT'S COOKING: BANANA BREAD

WHAT'S COOKING: BANANA BREAD

Bananlı desertə məhəbbətim dünya şöhrətli Magnolia Bakery şirniyyat mağazasında satılan bananlı pudinq ilə başladı. Zərif bananlı kastard kremi, banan qatları və incə vanilli peçenyelər – tam bir xəyaldır! Amma bu gün mən bir vuruşla məftun olduğum reseptlə bölüşmək istəyirəm! Bu "Banana bread" dir. Bəli, məhz bananlı çörək.
WHAT'S COOKING: KİŞ PİROQU

WHAT'S COOKING: KİŞ PİROQU

Bilirəm, əfsuslar olsun ki, kiş bizim şəhərdə çox da populyar deyil. Yüngül salat ilə bir dilim kiş - əla lanç ola bilər. Onu hazırlamaq da çox asandır, bir qədər bizim kükü yeməyinə bənzəyir, sadəcə piroq şəklindədir.